3D Street Art Fotowedstrijd

WIN EEN 2-DAAGS BEZOEK VOOR 4 PERSONEN* AAN DE EFTELING.

Inclusief hotelovernachting in een junior suite incl. ontbijt of maak kans op één van de cadeaubonnen t.w.v. € 100,00

Doe mee met de 3D Street Art Fotowedstrijd.

Het Winkelhart Ridderkerk is op zoek naar de beste interactieve foto. In het centrum zijn zeven verschillende 3D straattekeningen te vinden. Voor elke tekening is er één prijs te winnen. Je kunt dus maximaal van elke tekening één foto plaatsen (totaal: 7). De straattekeningen blijven nog tot half september.

Hoe doe je mee om te winnen.

1. Lees eerst de spelregels op deze pagina en volg de volgorde onder punt 2 t/m 5.

2. Plaats je foto vóór 24 augustus op Facebook onder de volgende foto:  door HIER te klikken.

3. Like onze Facebookpagina.

4. Like het wedstrijdbericht.

5. Deel dit bericht op je eigen tijdlijn voor zoveel mogelijk likes.

De hoofdprijs wordt bepaald door een jury bestaande uit bestuursleden van de winkeliersvereniging. De keuze wordt bepaald op basis van creativiteit, originaliteit en of deze interactief is binnen de 3D Art tekening.

De publieksprijzen gaan naar de foto's met het hoogst aantal likes Waarvan per tekening één winnaar door het publiek wordt verkozen.

Het is ook mogelijk om deel te nemen via ons e-mailadres door je foto te mailen naar winkelhartridderkerk@live.nl met vermelding van naam, e-mailadres en telefoonnummer. Echter dan kom je niet in aanmerking voor de cadeaubonnen die door likes worden bepaald. Wel voor de hoofdprijs.

.Op maandag 2 september worden de winnaars bekend gemaakt op de Facebookpagina. De winnaars worden via een privébericht op Facebook op de hoogte gebracht.

Spelregels & Tips:

Algemene voorwaarden:

• Deelname is uitsluitend mogelijk met zelfgemaakte foto’s.
  • Bij deelname geef je toestemming tot het gebruik van de foto door de organisator en zijn er geen rechten meer te ontlenen aan de foto.
  • De organisator is gerechtigd de foto te gebruiken voor reclame doeleinden.
  • Op basis van de privacywetgeving zijn alle op de foto staande personen akkoord met het gebruik van de foto in de media en sociale media.
  • Prijzen zijn niet om te wisselen in contanten en de hoofdprijs kent een maximale waarde van € 449,00. Voor dit bedrag was op het moment van de start van de actie de aangekondigde hoofdprijs beschikbaar. Anders wordt voor dit bedrag een alternatief aangeboden. * Met “4 personen” wordt verstaan 2 volwassenen en 2 kinderen.
  • Bij de wedstrijd op Facebook waarbij de winnende foto wordt bepaald door het aantal likes kan een deelnemer slechts één keer winnen. Heb je op meerdere foto’s de meeste likes gehaald dan wint alleen de foto die de meeste likes heeft van de verschillende foto’s die je hebt ingestuurd.
  • De jury is uitgesloten van deelname.

Uitslag en prijsuitreiking 7 september 2019

Op maandag 2 september worden de winnaars bekend gemaakt op de Facebookpagina. De winnaars worden via een privébericht op facebook op de hoogte gebracht. Je dient dan te reageren op dit bericht om zodoende op zaterdag 7 september om 14.00 uur aanwezig te zijn in het Winkelhart Ridderkerk voor de prijsuitreiking.

TIPS voor het kijken naar en fotograveren van 3D Street Art

In de week van 17 t/m 22 juni was het 3D Street Art Festival waar streetpainters 3D tekeningen op straat hebben aangebracht. Dit is gebeurd op 7 plekken in het Winkelhart. Maar let op 3D tekeningen zijn geen gewone tekeningen. Zo op het eerste oog ziet het er vreemd uit. Soms zelfs vervormd. Een getekend kind heeft plotseling een heel groot hoofd. Maar dat hoort bij 3D. Omdat de mens twee ogen heeft, eigenlijk twee lenzen, zeggen de hersenen dit is een plat beeld. Onze hersenen laten zich namelijk niet foppen. Dus moet je een paar dingen doen om het 3D effect goed te kunnen zien. Ga bij de tekening op de plek staan die is aangegeven. Dat is de plek waar vandaan de kunstenaar zijn/haar tekening heeft gemaakt. Je kunt een 3D effect dus alleen goed zien wanneer je op de juiste plek staat. Even iets naar links of recht en de lijnen trekken scheef.

De volgende tips helpen:

1. Sta op de aangeven plek.
2. Knijp één oog dicht gedurende minimaal 30 seconden. Het 3D effect vormt zich dan langzaam.
3. Nog beter, neem een (smartphone) camera en hou deze "horizontaal" (landscape) en neem dan een foto. Hoe breder het beeld, hoe meer en beter het 3D effect.
4. Kom op het moment dat de tekening optimaal in de zon ligt zonder schaduw van de omgeving of juist bij wat bewolkt weer.
5. Laat iemand een foto met jezelf op de foto maken en volg de aanwijzigen van de fotograaf zodat je interactief op de foto staat. Of neem andere personen met jou aanwijzingen op de foto. Denk bijvoorbeeld hoe mensen een foto van de toren van Pisa nemen om met hun hand het omvallen van de toren te voorkomen. Experimenteer met verschillende plekken. Zie bijgaande foto’s als voorbeeld.

Painting: Gregor Wosik

Painting: Rianne te Kaat