Lekker Ridderkerk

Op zaterdag 27 oktober wordt het alweer voor de vijfde keer genieten van de proeftuin Lekker Ridderkerk waarin de food- en horecabedrijven uit het winkelhart hun beste beentje zullen voorzetten om zich te presenteren met hapjes en kookworkshops.  

Pasar Malam

Dit jaar wordt er zelfs al op vrijdag 26 oktober om 10.00 uur gestart met een Pasar Malam,. Dit is een Indische markt met tal van oosterse waren, snuisterijen en gerechten. De markt loopt door tot 21.00 uur. Op zaterdag start de Pasar wederom om 10.00 uur en duurt dan tot 17.00 uur. Zowel in de Jorishof, nabij de ingang van de Hema, als de Ridderhof, nabij Delifrance, zullen er kraampjes worden opgebouwd. Buiten onder de pagodetent zullen er diverse restaurants worden geplaatst om te kunnen genieten van heerlijk Indische gerechten. Maar een Pasar Malam is niets zonder artiesten en danseressen die voor de nodige entertainment zullen zorgen, Vooral het bezoek vsn Tante Lien zal niet ongemerkt voorbij gaan. Lees verder op deze pagina.

Duo's Senang Hati en Rob & Evi vrijdag 26 oktober 12.00 - 21.00 uur

Heerlijk wegzwijmelen op mooie liedjes met een hoog Indisch gehalte.

 

Kookworkshop zaterdag 27 oktober 12.00 - 16.00 uur

En natuurlijk kan tijdens LEKKER Ridderkerk een kookworkshop niet ontbreken. Er wordt gedemonstreerd hoe je met de typische Indische ingrediënten te werk moet gaan. Koks die in de Dapur (keuken) van oma hun lessen in Indonesisch koken is bijgebracht zullen op hun beurt u de fijne kneepjes bijbrengen. Uiteraard zal er een heuse Indische rijsttafel worden bereidt waarvan ook volop geproefd kan worden. Hiervoor komt op zaterdag de Indische TV-kok Danny Jansen, bekend van o.a. 24-Kitchen, langs. Op 24-Kitchen presenteert Danny “Zoals Alleen Oma Dat Kan”. Danny gaat in dit programma op zoek naar de culinaire geheimen van oma's die goudmijnen uit de Indonesische keuken in hun geheugen met zich meedragen. Bij de workshop zaterdag a.s. zal Danny een aanzet geven tot een echte Indische rijsttafel die om 12.00 uur start. Hij blijft tot 13.00 uur, i.v.m. andere verplichtingen. Naast zijn instructies aan zijn secondanten chef-kok Menno Jansen (City hotel Leiden, vh Hotels van Oranje en Breakers Beach), Michel Stomp (BBQ Specialist) en Janice Hariati (Indische keukenexpert) zal Danny Jansen zijn kookboeken “Wokking Lekker” en "Vet Lekker" signeren. De workshop zal verder doorgang vinden tot 16.00 uur en daar kan dan volop van geproefd worden.


 

Kinder workshop zaterdag 27 oktober 12.00 - 16.00 uur

Op een terras tegenover de ingang van Albert Heijn kunnen kinderen deelnemen aan een workshop Sushi maken van kleurrijk snoepgoed. Geheel in stijl van het oosterse thema van Lekker Ridderkerk zullen daarbij de chopsticks natuurlijk niet ontbreken. 

 

 

Tante Lien op bezoek zaterdag 27 oktober aanvang 14.00 uur

Toen de organisatie van LEKKER Ridderkerk Wieteke van Dort benaderde zei ze onmiddellijk; “ja”, ik kom graag optreden op zaterdag 27 oktober in het Winkelhart van Ridderkerk. Wieteke van Dort is vooral bekend geworden als de Indische tante Lien in menig televisieprogramma die vooral ouderen en mensen met een Indische achtergrond zich zullen herinneren.

Ook speelde ze met onder andere Willem Nijholt in het jeugdtelevisieprogramma Oebele. In De stratemakeropzeeshow met Aart Staartjes en Joost Prinsen was zij de 'deftige dame'. Naast haar televisiewerk is Wieteke van Dort als Tante Lien een veelgevraagde gast in theaters, op Pasar Malams (Oosterse markten) en op Indische feesten. Met oude en nieuwe liedjes en vrolijke conferences vult Tante Lien de daarvoor beschikbare tijd. Deze conferences kunnen worden aangepast en gaat ze in op opmerkingen uit het publiek. Hoewel dit optreden vaak plaats vindt in andere gelegenheden dan het theater, slaagt Tante Lien er altijd weer in het publiek het gevoel te geven bij haar op visite te zijn.

Dit afwisselend sfeervolle en komische programma is geschikt voor ieder publiek en zeker niet alleen voor mensen met een Indisch verleden. Het is al vele malen met succes uitgevoerd op de meest uiteenlopende gelegenheden. Natuurlijk zingt Tante Lien bekende nummers zoals ‘Arm Den Haag' en ‘Geef mij maar nasi goreng', maar verzoeknummers kunnen ook ingepast worden. In november komen er twee boeken van haar uit. Een boek voor het kleuteronderwijs en een boek over haar familie geschreven door de journalist Hans Visser. Het optreden van Tante Lien vindt plaats op zaterdag 27 oktober tussen 14.00 en 15.00 uur is in de omgeving van het delifrance-pleintje.

 

Indische dansgroep Sekar Ayu  zaterdag 27 oktober  om 13.00 uur en om 15.30 uur

Sekar Ayu is in Indische kringen een begrip en voert authentieke dansen op in uitvoering en kleding zoals u ze ook kunt tegenkomen op de Java, Bali, Sumatra of één van de andere vele eilanden in Indonesië.

 

Duo's Promise en Baudy & Ron zaterdag 27 oktober 10.00 - 17.00 uur

Doorlopend programma van gezellige muziek en liedjes met een hoog nostalgisch gehalte.

 

Win een New York Pizza-snijder….

Kom tijdens LEKKER Ridderkerk op zaterdag 27 oktober naar de speciale New York Pizza-stand in het Winkelhart Ridderkerk. Hier kun je niet alleen gratis proeven hoe die overheerlijke pizza’s smaken, maar je maakt ook nog kans op een mooie pizzasnijder. Doe een greep in de tombola waarbij je nooit met lege handen komt te staan. Met een beetje geluk haal je er een “gouden hart” uit dat je recht geeft op een originele New York Pizzasnijder.

Iedereen mag één keer meedoen wanneer je een kassabon van minimaal € 10,00 kan tonen van één van de winkels uit het winkelhart met de datum van 27 oktober. De New York Pizza-stand vind je vanaf 14.30 uur tegenover de Big Bazar in de Ridderhof 1. Deze actie is mogelijk gemaakt door New York Pizza, Geerlaan 9 te Ridderkerk.

Afbeelding 1933

Winkelhart Ridderkerk, met meer dan 140 winkels!

Website gemaakt door Webparking webdesign Rotterdam