Pinksterweekend 19, 20 en 21 mei

Zaterdag 19 mei van 10.00 tot 17.00 uur
De Pinkstermarkt is een jaarlijks terugkerende braderie met zo'n 250 kramen.

De braderie loopt dwars door het Winkelhart Ridderkerk en rondom de kerk aan de Kerksingel. De koopwaar is zeer divers en uiteraard is de keus in etenswaren groot. Dus van de honger en dorst hoef je niet om te komen. 30.000 bezoekers is niet ongebruikelijk en men komt van heinde en ver. Velen maken er een jaarlijkse ontmoeting van waarbij de horeca op het Koningsplein en Jorisplein een aantal mooie terrassen te bieden hebben.

Naast marktkramen zijn het vooral de muzikale omlijsting, oude ambachten en entertainment voor jong en oud die het verschil maken. Ook dit jaar is er weer een palingrookwedstrijd en de Ridderkerkse Noordzangers en shantykoor Vlaardingen zullen vanaf 13.00 uur voor passende klanken zorgen. Dit vindt allemaal plaats aan de Kerksingel. Daarnaast lopen er voor de nodige sfeer gedurende de gehele dag 2 dixiland bands rond over de gehele markt.

Op het koningsplein kan men een formule 1 gevoel beleven waarbij men kan racen net zoals Max Verstappen doet. Neem plaats In in 1 van de 3 original playseats met 32”tv schermen en beleef het unieke racegevoel. Daarnaast zijn nog eens 4 trendy game units met stuur voor een oefening voordat men in de playseats gaat zitten.

Op het Sint Jorisplein zal de Scheepsbouwvereniging Ridderkerk groots uitpakken met een groot waterbassin waarin diverse modelbouwschepen te zien zullen zijn.

Zondag 20 mei van 13.00 tot 17.00 uur
Een mooie middag op het Koningspelin met een optreden van Senioren Big Band Rotterdam. In de pauze van de band is er een optreden van Elly Lokhorst. Het repertoire dat wordt gebracht bestaat uit nummers van o.a van Ella Fitzgerald, Sarah Vaughan en Norah Jones. Daarnaast komen Frank Sinatra en Dean Martin weer muzikaal tot leven. Er kan tijdens dit optreden een tafel worden gereserveerd bij de horeca van het Koningsplein voor een lunch of high-tea.

Maandag 21 mei van 09.00 tot 17.00 uur
Doorkomst Roparun over het Koningspein.

De Stichting Evenementen Ridderkerk zal invulling geven aan een programma met een keur van artiesten. Vanaf 09.00 uur zal er muziek worden gedraaid en om 11.30 uur start een muziekcarrousel met diverse artiesten zoals, Marco de Hollander, Perry Zuidam, Javi Escalera, Elly Lokhorst, Koos Alberts en Peter Strykes bekend van o.a Los Angeles the voices. De laatste zal drie keer een optreden verzorgen.

Afbeelding 1912 Afbeelding 1913 Afbeelding 1914