Recycle Vet en Olie

Lever uw gebruikt frituurvet en olie in.

Frituren wordt ook thuis veel gedaan. Echter velen weten niet waar ze van het gebruikte frituur moeten laten. Het vet via het toilet lozen is geen oplossing.

Oud vet en olie is een grote boosdoener voor de riolering.

Als u weleens een verstopt riool heeft gehad, weet u hoe vervelend dat is, en zorgt ook bij de zuiveringsinstallaties voor vastlopende pompen.

Ook de vuilcontainer is niet de weg, want dan komt het in de verbranding en dat zorgt voor CO2 vervuiling.

In de horeca is het scheiden en inzamelen van gebruikt vet de normaalste zaak van de wereld. Tegenwoordig kunnen we ook als particulieren al dat vet op een verantwoorde manier wegdoen.

In het Winkelhart Ridderkerk is er een inleverpunt bij Bram Ladage aan het Sint Jorisplein 55

Hoe inleveren?

Inleveren doet u door het afgekoelde frituurvet terug te gieten in de originele verpakking (die u uiteraard bewaard heeft) of in een lege plastic fles. Sluit de verpakking goed. Bij Bram Ladage overhandigt u de verpakking aan het personeel.

Let op! Bij Bram Ladage staan geen gele containers in tegenstelling tot andere inleverpunten. Dus... direct aanbieden bij de balie.

Bram Ladage zorgt dat het via de firma Klep Recycling op een verantwoorde wijze wordt afvoerd waarbij Klep er weer een biobrandstof van maakt die voor het opwekken van elektriciteit zorgt. Mooie oplossing toch!

Tip!!!

Gebruik vloeibaar (plantaardig) frituurvet. Dit wordt in het algemeen als beter voor uw gezondheid beschouwd dan frituurvet die een vaste vorm aanneemt. Gooi vast frituurvet niet in een vuilcontainer, maar breng ook deze weg naar een inleverpunt.

Eet smakelijk en namens het milieu bedankt!

Voor nog meer informatie:  www.frituurvetrecyclehet.nl

Afbeelding 1505 Afbeelding 1506 Afbeelding 1507 Afbeelding 1508