RidderkerN

De RidderkerN is zo genoemd omdat het daar allemaal is begonnen. De eerste bebouwing gaat terug naar de jaren 50 van de vorige eeuw.

De naam van het gebied is jarenlang Raadhuisplein geweest. Het bestond uit een plein met een doorgaande weg waar een busstation was gevestigd (bovenste foto rechts).

Het Warenhuis Groenen met daarin o.a. de Hema , Bas van der Heijden, Hans van Heelsbergen en de Rabobank ( middelste foto rechts), en een winkelstrip die van Modehuis Put tot Hoorman schoenen liep, vormden de randen van het plein (onderste foto rechts).

Van dit gebied is veel weggebroken. Er zijn nu nog slechts enkele winkels te vinden rondom het Sint Jorisplein en de uitlopers daarvan, waaronder de Geerlaan.

Met dank aan de “stichting Oud-Ridderkerk” voor de foto’s.

Afbeelding 376 Afbeelding 377 Afbeelding 378