Dit zijn bakkers

De HHB bakkers.


10 voormalige deelnemers van HHB gaan zaterdag 23 oktober aan de slag in een tent op het Sint Jorisplein in Ridderkerk met het creëren van een ieder 1,5 meter taart.  Iedere taart wordt in een thema gezet van een Europees land. De start is om 12.00 uur. Om 15.00 uur zullen de taarten worden opgesneden in stukken van 20 cm en verkocht voor het goede doel. De opbrengst gaat naar de Stichting De Zonnebloem afdeling Ridderkerk.

Onderstaand de biografieën van de bakkers*.

Pauline Leenders
De leerlingen van de 26-jarige Pauline uit Limburg mogen in hun handen knijpen met zo’n leuke docent Aardrijkskunde. Want als de hele klas een hoger cijfer haalt dan een 7, trakteert ze op taart. Ze heeft zich opgegeven voor Heel Holland Bakt omdat de leerlingen in haar klas vonden dat ze mee moest doen. Pauline leerde bakken van haar moeder. Nu ze niet meer thuis woont, bakt ze nog steeds elk weekend gebak, taart of vlaai. Als echte Limburgse is dat laatste natuurlijk haar specialiteit. Wanneer een vlaai echt goed is? Als hij een harde bodem heeft en je een “krakje” hoort als je hem aansnijdt. Houd je oren dus gespitst als Pauline de tent betreedt.

Jeroen Meijer
Never trust a skinny baker, dus mij kun je wel vertrouwen”, aldus de 31-jarige Jeroen. Als hoofdagent houdt hij de straten veilig en de magen van zijn collega’s tevreden. Want als Jeroen dienst heeft, staat er steevast een taartje in de kantine. Waar zijn baan best spannend kan zijn, is bakken echte ontspanning voor Jeroen. Bluesmuziekje op, oven aan en lekker aan de bak. Zijn specialiteit? Ambachtelijk gebak waar je bourgondisch van kunt genieten. Want genieten hoort bij het leven. En eten is daar voor Jeroen een belangrijk onderdeel van. Dus bereid je voor op een flinke portie watertanden met de baksels van Jeroen.

Aline Bouwman
De 23-jarige Aline uit Roermond doet aan ijshockey en studeert Chemical and Process Technology. Bakken leerde ze als vierjarig meisje van haar moeder en nog steeds bakt ze het liefst bij haar ouders thuis in de keuken. Niet alleen omdat die net wat ruimer is dan de keuken van haar studentenhuis, het is ook een stuk gezelliger als iedereen een puntje mee-eet. Meedoen aan Heel Holland Bakt is voor Aline het ultieme bakkers-hoogtepunt. Haar specialiteit? Als echte Limburgse is dat natuurlijk vlaai!

Johan van der Beek
De 47-jarige kaasboer Johan weet wel wat lekker is. Bezig zijn met eten is één van zijn grootste hobby’s en hij heeft een enorme passie voor kaas. Als hij aan het bakken is, voelt hij zich als een vis in het water. Pakjes en zakjes komen er bij Johan thuis niet in. En kleien met fondant en marsepein is niet zijn ding. Een praatje maken, sociaal zijn, tuinieren, trompet spelen en lezen wel. Daar wordt deze trotse Groninger gelukkig van. Dus voor een flinke portie gezelligheid in de tent zijn we bij Johan aan het goede adres. En voor lekkere oud-Hollandse taarten trouwens ook.

Jeanette Hendrikx
De 38-jarige Jeanette heeft de schaapjes op het droge. Maar dan echt, want Jeanette heeft haar eigen kudde schapen in Limburg. Als ze daartussen loopt voelt ze zich thuis. Net als in de keuken trouwens, want het bakken heeft Jeanette met de paplepel ingegoten gekregen. Met haar moeder bakte ze als kind al familierecepten van haar oma en tantes. En inmiddels schrijft ze die familierecepten lekker zelf. Haar doel bij Heel Holland Bakt? Winnen natuurlijk!

Arjan Brijs
De 36-jarige Arjen komt je misschien bekend voor. Vorig jaar meldde hij zich ook aan voor Heel Holland Bakt, maar toen wist hij het net niet tot de tent te schoppen. Omdat opgeven geen optie is voor Arjen, probeerde hij het nog eens. En met succes! In het dagelijks leven is hij beleidsadviseur bij de gemeente en in zijn vrije tijd is hij een fanatieke sporter. Hardlopen, wintersporten of zwemmen. Niks is hem te gek. Wij begrijpen wel waar die winnaarsmentaliteit vandaan komt. Het leuke aan bakken vindt Arjen, dat je van eenvoudige ingrediënten iets heel lekkers kunt maken. Zijn specialiteit? Käsesahnetorte, een specialiteit uit Oostenrijk die hij leerde kennen tijdens – je raadt het al – wintersport.

Nina Kulisic
De 30-jarige Nina heeft haar roots in Bosnië en leerde bakken van haar moeder. Dat is terug te proeven in haar baksels. Niet alleen qua smaken, maar vooral wat zoetheid betreft. Een taart zonder suiker? Daar komt ze haar bed niet voor uit. Eigenlijk vindt Nina vooral het eindresultaat van bakken leuk. En dan bedoelen we dus het opeten van al het lekkers. Als je een verjaardag viert zonder taart, hoef je Nina niet uit te nodigen. Bakken en koken is voor haar het moment van samenzijn met familie. En daar hoort een taartje gewoon bij, nietwaar?!

Anouk Glaudemans
De 43-jarige Anouk is HBO-docent Sociale Studies, maar eigenlijk is ze het gelukkigst als ze in de keuken staat. Althans, keuken… Anouk bakt momenteel tussen de hamers, schroevendraaiers en beitels in de garage, omdat haar huis wordt verbouwd. De geur van motorolie heeft plaatsgemaakt voor de geur van versgebakken taart. En dat is preciés wat Anouk zo leuk vindt aan bakken. Die heerlijke geuren uit de oven en de lekkere smaken natuurlijk. Die deelt ze het liefst met de mensen om haar heen en daar zijn haar man en 2 kinderen maar wat blij mee. Zij zorgden ervoor dat Anouk zich uiteindelijk durfde op te geven voor Heel Holland Bakt. Hoe Anouk ervoor zorgt dat ze in de tent haar hoofd koel houdt? Door af en toe even te ontspannen tijdens een yoga-lesje.

Esther van Grol
De 43-jarige Esther zit vaak met haar hoofd in de wolken. Letterlijk, want ze is stewardess. Maar wanneer ze niet de wereld over vliegt, dan staat ze graag in de keuken. Dat je losse eieren, bloem, boter en suiker kunt omtoveren tot iets heerlijk geurends dat uit de oven komt, vindt Esther echt magisch aan bakken. Wat ze ook magisch vindt is de tune van Heel Holland Bakt. Als ze die hoort, krijgt ze steevast een kriebel in haar buik. Meedoen aan Heel Holland Bakt vindt ze een enorme uitdaging, maar ze staat ook te popelen om de jury blij te maken met haar fantastische baksels.

Igmar van Dijk
Excel sheets voor recepten, een vleugje thermodynamica en een gebakje scheikundig ontleden. Met zijn technische achtergrond als ingenieur windturbines, tilt de 34-jarige Ingmar het bakken naar een nieuw level. Zijn inspiratie voor bijzondere smaken haalt hij graag uit Japan. Zijn grootste fans? Zijn vrouw en dochtertje Saga. Zijn vrouw motiveerde hem om zich op te geven voor Heel Holland Bakt en voor hij het wist stond hij in de tent om aan Nederland te laten zien wat hij kan.

 

* De in de tekst opgenomen leeftijden en beroepen zijn ontleent aan het moment van deelname aan HHB in seizoen 2019/2020. Er kunnen dus inmiddels wijzigingen zijn opgetreden.

Winkelhart Ridderkerk, met meer dan 140 winkels!

Website gemaakt door Webparking webdesign Rotterdam