Kerstsfeer rond de Roetsjbaan op het Sint Jorisplein

Het wordt een gezellige en sportieve boel in Winkelhart Ridderkerk. Tot en met vrijdagavond 21.00 uur is er een mobiele tubebaan waarvan de jeugd vanaf grote hoogte naar beneden kan roetsjen onder het motto “Blij dat ik glij”. Donderdag 22 december van 13.00 tot 17.00 uur en vrijdag 23 december van 13.00 uur tot 21.00 uur kan men de trap beklimmen van deze winter attractie om vervolgens op een tube, een grote binnenband, naar beneden te glijden. Zeker leuk om te doen, maar ook om naar te kijken. In principe is het gratis, maar bij grote drukte heeft men op vertoon van een kassabon van een winkel uit het Winkelhart voorrang op andere wachtende. Uiteraard zal de Kerstman een oogje in het zeil houden. Maar hij zal ook geregeld met zijn assistenten en zijn arrenslee het winkelgebied intrekken om daar leuke cadeautjes uit te delen. Ook de wandelende kerstboom zal zorgen voor de nodige commotie, want hij blijkt ook te kunnen praten en zet daarmee menigeen op het verkeerde been.

Zaterdag 24 december wordt daar nog Rudolph het Rendier aan toegevoegd en de vrolijke Sneeuwman. Met beiden kun je op de foto. Voor de kleinste onder ons is er een leuk springkussen in winterse sfeer. En zo zal er in het Winkelhart Ridderkerk weer heel wat leuks te beleven zijn. Uiteraard gaat ook de “Toon je hart”-actie tot en met zaterdag door waarbij we producten inzamelen voor de voedselbank. In de Jorishof, naast Bram Ladage, is er een winkel met 2e hands speelgoed en kerstspullen open waarvan de opbrengst gaat naar het goede doel. Op vrijdag 23 december zal de koopavond dit keer extra lang zijn tot 21.00 uur en zijn de meeste winkels geopend. Zo zijn er weer genoeg koopmomenten met daarnaast een gezellige sfeer. Alle activiteiten worden door Radio Ridderkerk vanuit de tijdelijke locatie aan het Sint Jorisplein uitgezonden. Zo kunt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen tijdens de actie “Toon je hart” en krijgt u ook een stukje Ridderkerkse sfeer mee uit het centrum.