Beleef, proef en geniet!

‘LEKKER Ridderkerk’ is een culinair feest voor iedereen en is bedoeld om mensen kennis te laten maken met de food-winkels en keukens van diverse restaurants. Naast proeverijen wordt ook een uitgebreid en gevarieerd entertainment programma aangeboden waarbij het thema “Europa” is. En daarbij komen allerlei Europese smaken en acts voorbij. Onderstaand een aantal voorbeelden. Maar er nog veel meer verrassend meer te beleven in het Winkelhart Ridderkerk. Het leukste culinaire feest begint om 12.00 uur en eindigt rond 16.30 uur.
Team 7 uit het seizoen 2019/2020 van Heel Holland Bakt.

Op het Sint Jorisplein gaan er 10 voormalige deelnemers aan “Heel Holland Bakt” aan de slag om schnitt’s van 1,5 meter lang op te maken volgens het thema Europa. Iedere bakker zal een land kiezen en iets speciaals opbouwen uit dat betreffende land. Nadat alle bakkers er iets moois van hebben gemaakt zullen de schnitt’s in stukken van 20 cm worden opgesneden en worden verkocht voor het goede doel. De opbrengst gaat naar de stichting De Zonnenbloem afdeling Ridderkerk.  Deze stichting organiseert elk jaar leuke uitstapjes voor diverse doelgroepen waarbij vooral de ouderen en mensen met een beperking niet worden vergeten en begeleid door vele vrijwilligers.

Longue vie France
Met onze Franse chef-kok waan je je in de smalle straten van Parijs. Hij wordt begeleid door een accordeonist die heerlijke Musette walsen speelt op zijn accordeon. Chansons en bekende nummers van Charles Trenet, Edith Piaf en vele andere traditionele liedjes zorgen voor de juiste sfeer…

 La vie est belle… klinkt uit zijn mooie accordeon en wenst hij iedereen Bonjour!

Festival Paella
Paella vanuit een gigantische megapan.Paella is een oorspronkelijk Valenciaans en typisch Spaans gerecht, dat oorspronkelijk uit de lagune van Albufera afkomstig is. Paella kan op heel veel verschillende manieren worden klaargemaakt.Onze Festival Paellla bevat, als hoofdingrediënten: rijst, zeevruchten als vis en schaaldieren, kippenpootjes, chorizo, erwtjes en paprika's, tomatenbasis en saffraan. Kom proeven en geniet van een vleugje Spaans.

Zanggroep La Tuniňa
Voor vrolijke  Spaanse klanken zorgen muziek en zanggroep La Tuniňa die geheel oorspronkelijk liederen ten gehore zullen brengen en uitleg geven aan hoe deze muziek is ontstaan. La Tuniña is een vrouwelijke studentenvereniging met een passie voor Tuna muziek. Tunagroepen maken deel uit van een eeuwenoude Spaanse traditie, waarbij studenten spelend en zingend rondtrokken. Om deze traditie levend te houden, gaan wij eropuit om anderen, maar zeker ook onszelf, te vermaken met muziek en zang.

 


Dansende wafelbakker
Wie een dansje waagt met onze Belgische wafelbakker krijgt vervolgens een overheerlijke Luikse wafel met slagroom. Wie laat zich deze kans ontnemen.

 

Oktoberfest steltlopers
Deze Tiroler zusjes zijn reusachtig groot en al van veraf te zien. Gelukkig staan ze stevig op hun schoenen en laten hun dikke kuiten niets te wensen over. Zij vieren met hun Beierse dijenkletsermuziek het Oktoberfest delen passende hapjes uit aan het winkelend publiek.

Zingende Italiaanse ijscoman Luciano Gelati
Een show om je vingers bij af te likken! Jaren geleden verhuisde zijn vader van het zonnige Italië naar het land van de onbegrensde mogelijkheden: Amerika. Maar Luciano wilde meer van de wereld zien en trok erop uit. Uiteindelijk belandde hij in Nederland. Met een koffer vol humor, een prachtige stem - die hij op het conservatorium heeft fijn geslepen – en een hartstochtelijke liefde voor het lekkerste ijs van de wereld: Gelato Italiano.

Luciano Gelati steelt overal de show met zijn temperamentvolle optreden. Als een echte mediterrane charmeur brengt hij de mooiste Italiaanse liederen. Wie het daarvan warm krijgt, zal zeker genieten van het heerlijke ijs dat Luciano tijdens zijn optreden serveert. Zijn speciale ijscobox is gevuld met het overheerlijke ijs en is afkomstig van onze enige echte By Nikki, alom geprezen om de pure smaken en hoogstaande kwaliteit. IJs zoals Luciano dat graag ziet en ons laat proeven.

Springen in de Mosselpan
Kinderen kunnen uit hun dak op een springkussen geheel in vorm van een openstaande mosselpan waar de mosselschelpen proberen uit de pan te springen. Wie zich in de pan begeeft zal er verhit uitkomen van de inspanning.

Maak kans op een mooie mosselpan
Wie kans wil maken op een Zeeuwse mosselpan mag op vertoon van een aankoopbon van minimaal € 20,00 een lootje trekken. Wie het juiste kaartje trekt gaat naar huis met deze mooie prijs. Er zijn in het totaal 250 mosselpannen te winnen.

Fairtrade is present met de Wereldwinkel
Ook de Wereldwinkel zal weer deelnemen aan LEKKER Ridderkerk. De winkel die producten presenteert uit alle windhoeken van de wereld zal u ook weer verrassen met iets lekkers dat natuurlijk is samengesteld met ingrediënten die op een faire wijze zijn ingekocht waarbij de producenten volgens de formule van Fairtrade worden behandeld.

Voedselbank / FoodCompanyRidderkerk
De FCR/voedselbank werkt met verse producten die zij beschikbaar krijgen van tal van leverancier voor mensen die het met wat minder moeten doen. Dat daar heerlijke gerechten uit te maken zijn spreekt voor zich. Zij laten u graag proeven van een heerlijke soep die vers is klaargemaakt. Graag vertellen zij meer over hun doelstellingen.

Opnieuw&Co
Om de tent van onze “Heel Holland Bakt” de juiste sfeer mee te geven heeft Opnieuw&Co diverse meubelstukken ter beschikking gesteld om de tent aan te kleden. Zo versterken we met elkaar de doelstelling om het voor de Ridderkerkse samenleving nog gezelliger en betaalbaar te houden.

                  

Thuisbakkers vertonen hun kunsten
Net als de voormalige deelnemers van “Heel Holland Bakt” gaan er thuisbakkers aan de slag om een mooie taart te bakken. Deze taarten worden om 12 uur tentoongesteld in de etalage van het voormalige Dolcispand in de Jorishof aan het Sint Jorisplein. Daar vind ook de jurering plaats door de Ridderkerkse meesterbakker Joop van Vliet samen met zijn vrouw Bep. De prijsuitreiking zal om 13.30 uur plaatsvinden in de speciale HHB tent op het Sint Jorisplein.

Mede mogelijk gemaakt door:

Albert Heijn
Bakkerij Van der Waal
Bakkerij Voordijk
Bij Nikki aan tafel
Bram Ladage
Brasserie Njoy
Brurs
Brussels Lof
Delicatessen Deli-de-luxe
Grandcafé Burgerzaken
Grieks restaurant Plateia
Hema
Kaasbest
Kippie
Matuya
Opnieuw&Co
Orientaals restaurant Meeling
Slagerij Bartens
Toko Dapur Ibu
Van Gelder Groente & Fruit
Vishandel Van Wijnen
Voedselbank FCR
Wereld winkel

Winkelhart Ridderkerk, met meer dan 140 winkels!

Website gemaakt door Webparking webdesign Rotterdam