Lekker Ridderkerk

 Beleef, proef en geniet!

‘LEKKER Ridderkerk’ is een culinair feest dat sinds 2013, elk laatste zaterdag van oktober, wordt gehouden in het centrum van Ridderkerk.
Een evenement dat toegankelijk is voor iedereen en is bedoeld om mensen kennis te laten maken met food-winkels en keukens van diverse restaurants die gevestigd zijn in het Winkelhart van Ridderkerk.

De diversiteit aan kookkunsten van de deelnemers staan garant voor een bijzondere smaakervaring. Naast het proeven van de heerlijkste gerechten op zaterdag 26 oktober van 11.00 – 16.00 uur, wordt ook een uitgebreid en gevarieerd entertainment programma aangeboden. Het thema is dit jaar “Lekker Hollands”. En daarbij komen alle typisch Hollandse producten voorbij.

Onderdeel van het feest van smaken tijdens LEKKER Ridderkerk is de feestelijke Heropening van de Versmarkt in de Ridderhof. De zesde editie van LEKKER Ridderkerk wordt weer Bourgondisch genieten!

Officiële heropening Versmarkt door Topkok Jeremy Vermolen

Jeremy Vermolen zal zaterdag 26 oktober om 11.00 uur de officiële heropening van de prachtig verbouwde Versmarkt Ridderhof verzorgen. Deze tv-kok is eigenaar van één van de beste BBQ-restaurants in Nederland, is grillmaster van de Grill Academy en heeft een kookboek geschreven met zijn zus Ellemieke. Nadat hij vorig jaar zijn expertise heeft kunnen laten zien in het eerste seizoen van Baas BBQ, neemt hij de presentatie ook dit jaar weer voor zijn rekening. Daarnaast is Jeremy ook te zien in het wekelijks televisieprogramma van SBS6; De grote tuinverbouwing. Waarin Rob Verlinden samen met zijn team een tuin verbouwt. Na de opening zal er een meet&Greet zijn, waarna Jeremy zich naar Ridderhof 2 begeeft om daar een workshop stamppotten maken zal leiden.

LEKKER Ridderkerk is een combinatie van Proeven, Beleven en Entertainment. Onderstaand staat een bloemlezing van een aantal elementen en impressies van wat je zoal mag verwachten. Maar op zaterdag 26 oktober maak je pas echt mee wat dit evenement voorstelt. 


Met deze kookdemonstratie kunnen we met een gerust hart de winter in.

Tijdens LEKKER Ridderkerk gaan twee teams aan de slag met een kookdemonstratie onder leiding van de topkoks Jeremy Vermolen en Raymond Groot. Beiden hebben hun sporen verdient en koken op hoog niveau. Ze zijn ook allebei betrokken in diverse kookprogramma’s op TV. Jeremy zal laten zien dat je met het typisch Hollands gerecht als een stamppot veel meer kunt dan aardappelen met andijvie en spekjes. Hij gaat aan de slag met een sous-chef om een aantal variaties stamppot te koken met een verrassende twist. Raymond Groot gaat aan de gang met een heerlijke erwtensoep waarin ingrediënten worden verwerkt van onze versondernemers uit de Versmarkt Ridderhof. Van Gelder zorgt voor de groenten, slager Barten’s voor het vlees en het roggebrood komt van bakkerij Van der Waal. Wie wil proeven van de kookkunsten van deze vakmensen uit de hogere school van de horece kan voor de erwtensoep vanaf 11.00 uur terecht in de Versmarkt en Jerymy Vermolen start om 12.00 uur in Ridderhof 2 tegenover WE-mode.

Rechts: topkok Raymond Groot en links sous-chef Marc Mulder


Versier Nikki’s snoeppannenkoek tot een hemelsgerecht!
Op zaterdag 26 oktober vanaf 13.00 uur trakteert Nikki alle klanten op een overheerlijke pannenkoek. (zolang de voorraad strekt) Tijdens LEKKER Ridderkerk bakt Nikki’s team de aller-lekkerste pannenkoeken die jij zelf daarna mag versieren. Schuif gezellig ‘bij NIKKI aan tafel’ aan op het tijdelijk terras in de Ridderhof 2 (naast Smit Mode). Doe een schort om en beleg je pannenkoek met Nutella, stroop- en of poedersuiker. En maak dit hemelse toetje af naar eigen recept met gekleurde hagelslag of een andere zoete dip of strooisel op tafel. Je kent Nikki vast en zeker van het overheerlijke ijs aan het Koningsplein.


Kampioenschap aardappelschillen i.s.m. Bram Ladage

Bram Ladage is niet zomaar een snackbar, zij doen wat moois met een aardappel. Iedere dag komen de piepers vers naar de winkel, om ze hier te snijden tot patat. En dan te bakken in 100% plantaardige olie. Naast vakmanschap & toewijding voegt Bram Ladage er een snufje zeezout toe. En dan gaan de Brammetjes (een begrip in de regio) in puntzakken over de toonbank.

De wedstrijd

Er zijn mensen die er een hekel aan hebben, aardappels schillen. En met de komst van de kant-en-klare aardappelzakjes wordt er tegenwoordig steeds minder geschild. Daarom organiseert het Winkelhart in samenwerking met Bram Ladage op zaterdag 26 oktober tijdens LEKKER Ridderkerk een Kampioenschap aardappelschillen. Gewapend met dunschillers en emmers leggen we de basis voor deze wedstrijd en gaan we strijden om de titel; "Beste aardappelschiller van Ridderkerk".
Presentator en spelleider Wally Preyll zal vanaf 12.00 uur een start geven aan deze heuse krachtmeting op het Sint Jorisplein. Tot 16.00 uur kunnen, telkens na zijn optreden als zanger, twee deelnemers plaatsnemen op het podium (onder de Pagodetent tegenover het terras van Brasserie N-Joy).

 

De spelregels
De regels zijn simpel; de deelnemers schillen zo dun mogelijk elk 5 kilo aardappels. Gewoon met de hand, zoals het hoort. Wie het snelst deze emmer vol piepers netjes van hun jasje heeft ontdaan, mag zich de winnaar noemen en ontvangt een leuk prijsje. De winnaars met de snelste tijd van de dag wordt einde van de middag gekroond tot: "Beste aardappelschiller van Ridderkerk". Deelname aan deze open kampioenschap is gratis je kunt je hiervoor uitsluitend aanmelden op locatie. Geef je op en ga de messcherpe strijd aan om de titel: "Beste aardappelschiller van Ridderkerk". En wie weet win jij de hoofdprijs!


KoeLala zorgt voor kolderieke hopsasa.

Kolderiek, vrolijkheid en gezelligheid zijn de kenmerken van deze hilarische mobiele muzikale act. Sfeer makende Nederlands- en Engelstalige evergreens in combinatie met een flinke dosis publieksinteractie zullen hun uitwerking niet missen. De KoeBoy is altijd in voor een kwinkslag, een treffende opmerking, maar vooral een passende noot. Voorzien van een ingebouwde muziekinstallatie verplaatst KoeLala zich met muzikale berijder op een elektrisch aangedreven onderstel. Een opvallende act welke langs komt die iedereen gezien en gehoord wil hebben.

 

De Rijdende Poffertjeskraam

Het typisch Hollands product poffertjes wordt op een unieke wijze gepresenteerd met een rijdende poffertjes kraam. Wat deze poffertjeskraam zo uniek maakt? Behalve de overheerlijke, ambachtelijk bereide, poffertjes én de twee gezellige koks die het allemaal mogelijk maken? De poffertjeskraam wordt rondgereden door een elektrische mini Rolls Royce. Deze mini Rolls Royce is op zichzelf al een ware blikvanger. De overheerlijke lucht komt je bij wijze van spreken al van verre tegemoet. De kraam rijdt zachtjes tusen het publiek door en ondertussen is er een gezellig deuntje te horen. Je loopt langzaam mee met de poffertjeskraam om je gratis poffertjes in ontvangst te nemen.

 

De wentelteefjes zijn weer helemaal terug

In een tijdperk dat er tal van nieuwe ontwikkelingen in de eetcultuur zijn met vondsten als quinoaburgers tot speltpasta komt het oer-Hollandse gerecht wentelteefjes weer helemaal terug. De meeste mensen krijgen bij het horen van de naam een nostalgisch gevoel en roepen in koor: ‘Oh ja, die kreeg ik altijd bij oma’. Het basis wentelteefje bestaat nog steeds uit oud bruinbrood gedompeld in een mengsel van melk en ei, gebakken met roomboter en bestrooid met poedersuiker en kaneel. Maar Miranda van “De Wentelteefjes” maakt het nog wel wat spannender en sexy. Ten eerste komt ze in een rode foodcaravan omringt met leuke attributen uit de oude doos die je zo terugzet in de jaren ’60. En de wentelteefjes kunnen ook hartig of zelfs in Aziatische versie met een chilipepertje, koriander, cashewnoten en vissaus. Maar ook een hartig zoete variant met o.a. geitenkaas en honing vind veel aftrek. Elders op deze pagina staat er een recept van deze uitvoering van het wentelteefje. Miranda vertelt graag over haar product. Ze staat op zaterdag 26 oktober voor de deur bij Put Fashionstore op het Sint Jorisplein. En klanten van deze modewinkel treffen het helemaal, want Put trakteert die dag al haar klanten op een gratis overheerlijk portie wentelteefjes.  

Hier wordt het hoogste lied gezongen

Waar de meeste muzikanten liever met beide benen op de grond blijven staan. En de meeste steltlopers zich niet wagen aan muzikale uitstapjes, schrikt Twee Hoog niet terug voor een indrukwekkende combinatie! Ze spelen en zingen Nederlands repertoire dat het een lieve lust is. Het zal de sfeer zeker verhogen tijdens het proeven van de gratis hapjes die voorbij komen.

Dames waar je geen blauwtje bij loopt.

Met nostalgie aan hun neusjes en klei aan hun klompjes; Delftsblauwe dametjes! Dankzij deze parmantige porseleinen poppetjes proef je pannenkoeken en poffertjes, denk je aan draaiorgels, koeien en kaas, molens en de mosselman en krijg je spontaan trek in haring met uitjes. Dit aardewerken stelletje van Hollandse bodem klettert trots met hun tulpjes op hun klompen door het publiek. In Oud-Hollands klederdracht gestoken, lachen ze verlegen vanonder hun kanten kapjes en kraagjes. En toch, ondanks hun breekbaarheid, schuwen deze broze deerns niet voor een dansje of het uitdelen van Neerlandse lekkernijen! Je komt ze tegen tijdens LEKKER Ridderkerk!

EN NOG VEEL MEER.......

Voor als er wat uit te delen valt:

Voor als je even uit je dak wilt gaan:

Voor als je zelf aan de slag wilt gaan:

Voor als je een dansje wilt wagen:

En vooral als je heel veel wilt proeven:

 


Winkelhart Ridderkerk, met meer dan 140 winkels!

Website gemaakt door Webparking webdesign Rotterdam