Pieten Pret

ZATERDAG 30 november 12:00 tot 16.00 UUR

In het Winkelhart Ridderkerk is het ook dit weekend weer een dolle boel. De Sint heeft besloten op zaterdag 30 november tussen 12:00 uur en 16:00 uur een groot deel van zijn Pieten op herhaling te sturen. Op diverse plekken in het winkelhart kom je wel een actieve Piet tegen. Elk kind dat van een uitdaging houd kan proberen een diploma te behalen waarbij je zelf tot Piet zal worden gepromoveerd. Dak- en zaklopen, koprollen, zakjes in een schoorsteen gooien zijn daarbij een onderdeel dat je tot een goed einde moet kunnen brengen. Als beloning krijg je dan een van de mooi diploma.

Verder zijn er ook een aantal muzikale Pieten aanwezig, die samen met de kinderen bekende en minder bekende Sinterklaasliedjes zingen. Omdat Sint op 5 december jarig is trakteert Bakkerspiet het winkelend publiek op iets lekkers. Dit doet hij vanuit een in Sinterklaas stijl gedecoreerde nostalgische broodkar, volledig gevuld met zoete lekkernijen zoals speculaas, kruidnoten en chocolade figuren.

Ook wanneer je al wat ouder bent maar je in je hart nog kind voelt kun je meedoen met het Pakjes Spel. Het Pakjes Spel is gebaseerd op Cornhole; dé nieuwe rage uit Amerika, waarbij je zakjes gevuld met maïs in een op een platform geplaatste schoen moet gooien. Wie raak gooit gaat met een leuk prijsje naar huis. Kortom, voor gezelligheid met de Pret Pieten kom je zaterdag naar het winkelhart.