Een spektakel op grote hoogte!

In de afgelopen weken stonden er op talloze plekken in Ridderkerk borden langs de weg met de slogan “ Zaterdag 18 juni; Dan gebeurt het in hartje Ridderkerk” samen met “Dan gaat het bruisen op het Koningsplein”. Het riep heel wat vraagtekens en speculaties op. Maar inmiddels wordt het al langzaam duidelijk wat er staat te gebeuren. Met nieuwe posters ontstaat al een beeld dat vreemde vogels en bijzondere karakters de boel op stelten gaan zetten.

Na bijna twee jaar geen evenementen, met uitzondering van het succesvolle “Lekker Ridderkerk” en “Springs is in the Air”, te hebben mogen organiseren in verband met Corona is het bloed extra sterk gaan stromen om weer iets moois te bedenken. Dit wordt nu een groots evenement onder de titel “Theatro Spectaculo”. 

Met “Cirque du Soleil”-achtige elementen gaan de wereldvermaarde theatergroepen Close Act en Bencha een spectaculair show neerzetten. Op zaterdag 18 juni zullen deze artiesten met straat- en luchtacrobatiek voor verbazing, fascinatie en verwondering zorgen met verrassende optredens. In de middag zullen er acts door het winkelhart trekken, maar de grote show zal ’s avonds plaatsvinden op het Koningsplein. Een show die elke rechtgeaarde Ridderkerker niet mag missen.

De middagshow zal in het Winkelhart plaatsvinden in de vorm van een parade. Met I-Puppets en Per-Q zijn het andere elementen dan de avondshow. Er is twee keer een rondgang. Van 13.45 tot 14.30 uur en van 15.00 tot 15.45 uur. Deze acts zijn interactief en ook bijzonder leuk voor kinderen.

De avondshow zal plaatsvinden op het Koningsplein met een aanvang om 20.00 uur. De inhoudelijke kant van dit “Theatro Spectaculo” gaan we hier niet verklappen. Maar op straat, maar ook in de lucht gaan wonderlijke dingen gebeuren. Het geheel zal muzikaal worden ondersteund. Dit zal de beleving nog meer versterken. Zowel de middagshow als ’s avonds zijn zeker ook geschikt voor kinderen. Zorg dat je op tijd bent zodat je niets behoeft te missen. Breng wel je fototoestel mee, want er zijn unieke plaatjes te schieten! Na de show zullen de DJ's van Happy Sound zorgen voor een gezellig vervolg.

De organisatie heeft in de afgelopen 2 jaar vaak moeten horen dat er zo weinig gebeurd in Ridderkerk. Wij hopen dat iedereen met hun komst laat zien dat die behoefte van leuke evenementen ook echt bestaat, zodat dit een stimulans zal zijn om met meer te komen!

Wie zij Close Act en Bencha Theater.

Nu op zaterdag 18 juni het Winkelhart Ridderkerk een show organiseert waar de Theatergroepen Close Act en Bencha vorm aan gaan geven is een klein stukje achtergrond over deze theaterdieren misschien wel op z’n plaats. Close Act en Bencha komen beiden voort uit één theaterfamilie. Ruim 25 jaar geleden startte Hester Melief de theatergroep Close Act, een samenvoeging van Close en Insect tot CLOSECT, later omgevormd tot Close Act. Zij was geïnspireerd door haar moeder Jeanne Melief die een straattheatergroep had onder de naam “Mangs Masked Theater” en veelal dieren zoals vlinders en insecten uitbeelden op stelten. Hester vormde met de jaren een hecht team om haar heen en groeide uit tot een veel gevraagde theatergroep die de gehele wereld over gaat. Zij traden op in o.a. Dubai, Rio de Janeiro, Melbourne en uiteraard alle landen in Europa. Voor de show van Ridderkerk komen ze net terug van een optreden in IJsland. Het is al lang geen hobby meer, de groep is full-time bezig met steeds weer nieuwe creaties te ontwerpen. Naast dierfiguren zijn er nu ook enorme objecten die een onderdeel vormen. Wie wat meer wil zien van Close Act zou een bezoek kunnen brengen aan www.closeact.nl .

De Theatergroep Bencha is opgericht door de zus van Hester, Rachel Melief. Rachel en haar groep van artiesten hebben zich gespecialiseerd in luchtacrobatiek en het nieuwe fenomeen Wall-dancing. Voor dit laatste worden er stellages op gebouwen geplaatst van waar ze tegen gebouwen een bijzondere en soms huiveringwekkende act opvoeren. Ook doen zij uitvoeringen vanuit doeken of hangende in een cilinder vanuit een hoge kraan. Kortom Rachel heeft het altijd hogerop gezocht. Bencha is een mooie aanvulling op Close Act waarmee ze samen in Ridderkerk voor een verrassend optreden gaan zorgen. Wie wat meer info wil: www.benchatheater.nl


Winkelhart Ridderkerk, met meer dan 140 winkels!

Website gemaakt door Webparking webdesign Rotterdam