Thuisbakkers gezocht

Thuisbakkers gezocht voor LEKKER Ridderkerk

Zaterdag 23 oktober is er LEKKER Ridderkerk. Na anderhalf jaar niks hebben mogen organiseren zijn we blij dat we het Winkelhart weer impulsen kunnen geven en weer wat gezelligheid kunnen terug brengen. LEKKER is altijd een groot succes met Beleving, Proeven en Genieten. Elk jaar is er een thema aan verbonden. Dit jaar is dat “Europa”. Op het Sint Jorisplein komt er een tent waarin 10 voormalige deelnemers van ‘Heel Holland Bakt’ ieder 1,5 meter taart gaan maken waarbij een ieder een land kiest voor de opmaak of smaak van de taart.

Thuisbakkers
De organisatie geeft ook de kans aan thuisbakkers om mee te doen. Men kan thuis een taart bakken waarin het thema Europa in terugkomt. Deze taart krijgt dan zaterdagochtend 23 oktober om 12.00 uur een plekje in de etalage van het voormalige Dolcispand. De taarten zullen woorden beoordeelt door een jury, bestaande uit (de Ridderkerkse Robért en Janny) meesterbakker patissier/chocolatier Joop van Vliet geassisteerd door zijn vrouw Bep. De taarten worden in de middag aangesneden en aan de bezoekers van LEKKER Ridderkerk uitgedeeld.

Deelname
Wie mee wilt doen moet zich vóór 19 oktober aanmelden via winkelhartridderkerk@live.nl. De eerste 50 aanmeldingen krijgen dan een uitnodiging voor deelname. Lees goed alle voorwaarden door. Er zijn vele mooie prijzen te winnen. De hoofdprijs is een keukenmixer van Kitchenaid t.w.v. € 449,00. Dus bij deze zeggen we alvast, “Bakkers klaar, bakken maar”.

Deelnemersvoorwaarden:
• De inschrijving is open voor iedereen.
• Aanmeldingen moeten vóór 19 oktober binnen zijn. (uiterlijk dus 18 oktober om 23.59 uur)
• Let op! De inschrijving is pas definitief na ontvangst van de bevestiging door Winkelhart Ridderkerk.
• Wees er snel bij want het aantal deelnemers is beperkt tot 50. Een deelnemer mag maximaal 1 taart inleveren.
• Vermeldt bij de aanmelding je voor- en achternaam, telefoonnummer en emailadres.
• Zend je aanmelding naar winkelhartridderkerk@live.nl
• Na je aanmelding krijg je op 19 oktober via de mail te horen of je kunt deelnemen. Houd je mailbox goed in de gaten.
• De taart bak je thuis en moet minimaal 25 cm doorsnede hebben bij een ronde taart of minimaal 22 cm aan de zijkanten bij een vierkante of rechthoekige taart.
• De taart wordt eerst beoordeeld of het aan het thema “Europa” voldoet. Hierbij moet er iets kenmerkends zijn van iets van of uit één van de Europese landen.
• Verder wordt de taart beoordeeld op uiterlijk, smaak en eeteigenschappen. (is de taart niet te vast, te zwaar, klef, structuur)
• De taart moet tussen 11.00 uur en 12.00 uur worden aangeleverd bij het voormalige Dolcispand in de Jorishof, kortbij Bram Ladage.
• De taart krijgt in eerste instantie een plekje in de etalage en wordt vervolgens door een deskundige jury beoordeeld. Dit vindt plaats tussen 12.00 uur en 13.00 uur. Wij zullen trachten de jurering op een zichtlocatie te laten plaatsvinden, maar het is helaas niet toegestaan om zich in het Dolcispand op te houden i.v.m. de veiligheid bij drukte.
• Bij de taart moet een apart kaartje worden gevoegd met je naam en telefoonnummer.
• Verwijzing naar of aanduiding van de naam van de deelnemer/ster op of bij de taart is niet toegestaan.
• De wedstrijdtaart mag niet van te voren gepubliceerd worden zodat een eerlijke beoordeling is gegarandeerd.
• Bij het bereiden van de taart is op de juiste manier rekening gehouden met hygiëne, houdbaarheid en bewaartemperaturen.
• Door deel te nemen geeft je automatisch toestemming aan derden om (delen van) je taart en/of je ontwerp en/of ander gebak te fotograferen.
• Je bent je er dan ook van bewust dat je ontwerp door anderen gebruikt kan worden en dat het Winkelhart Ridderkerk hiervoor niet verantwoordelijk of aansprakelijk kan zijn.
• Door deel te nemen geef je de organisatie toestemming om foto’s van je inzending te maken, eventueel met vermelding van uw naam, en te gebruiken voor promotie doeleinden.
• Ingebrachte taarten dingen niet mee naar een prijs wanneer niet aan alle regels is voldaan.
• Lever de taart aan op een stevige ondergrond (schaal of plank) en voorzie de onderkant van sticker met naam en telefoonnummer zodat we kunnen zorgen voor retour. De organisatie van het Winkelhart Ridderkerk is niet verantwoordelijk voor beschadiging of diefstal van persoonlijke bezittingen. Wij zullen wel uiterst voorzichtig omgaan met je bezittingen.
• Je gaat er mee akkoord dat de taart wordt aangesneden en uitgedeeld aan de bezoekers van het Winkelhart.
• De prijsuitreiking vindt plaats om ± 13.30 uur bij de HHB tent.
• Naast de hoofdprijs van een KitchenAid keukenmachine t.w.v. € 449,00 zijn er nog tal van andere mooie prijzen te winnen. Deze staan vanaf donderdag 21 oktober in de etalage uitgestald.
• Over de uitslag kan niet gediscussieerd of gecorrespondeerd worden.