Verbouwing Ridderhof

Update per 5 juni 2021

In de eerste week van december 2021 zal de Bloemenjungle een tweede winkel openen in Ridderkerk.
Deze nieuwe winkel komt in Ridderhof 2 bij de nieuw te realiseren roltrappen tussen de toekomstige Lidl en de Jumbo. Het totale winkeloppervlakte wordt 250 m2.
Naast de bloemen en planten worden hier ook woonaccessoires en cadeautjes verkocht.

In Ridderhof 1 (waar Albert Heijn gevestigd is) zijn er verplaatsingen aan de gang van o.a. Lion Beddenshop en Plaza M die ruimte maken voor een verbouwing die na de zomer zal starten. Het betreft hier het gebied ter hoogte van de roltrappen die vroeger leidde naar het toenmalige IT’s pand. Er is nog geen prognose wanneer dat gedeelte zal worden opgeleverd.

Update per 21 juni 2021

BLOKKER komt naar het Winkelhart Ridderkerk!
Er wordt hard gewerkt aan de verbouwing van de Ridderhof in het Winkelhart van Ridderkerk. Na de Lidl en de Bloemenjungle kunnen we nu ook bekend maken dat de huishoudelijke artikelenketen Blokker zich in Ridderhof2 zal vestigen. Blokker neemt dan de plek in waar nu tijdelijk Duifhuizen is gevestigd tegenover de ingang van de Jumbo. De verwachting is dat dit tegen het einde van het jaar zal plaatsvinden. Duifhuizen zal dan weer een andere plek in het centrum innemen.
Het is ook bekendgemaakt dat de Handyman in de loop van het najaar gaat verhuizen naar Ridderhof1 naast T-Mobile. Tot die tijd blijft Handyman nog gevestigd naast de ingang van de Jumbo.
Vanaf 1 juli zullen er ook werkzaamheden worden gestart in Ridderhof1. Op de plek waar nu Maria haar bloemen verkoopt tot aan net voorbij de roltrappen waar voorheen Lion Beddenshop gevestigd was zal een rigoureuze verbouwing gaan plaatsvinden. Om die reden zal per 1 juli Maria’s Bloemen verplaatst worden naar een unit nabij de ingang van Ridderhof2 tegenover Lucardi.
LION Beddenshop heeft inmiddels een schitterende winkel geopend tegenover hun oude plek. Ook Plaza M (Lingerie) zal gaan verhuizen en zich gaan vestigen naast de nieuwe winkel van Lion.

Update per 25 juni 2021

Na jaren leegstand komt er eindelijk een nieuwe invulling voor het zgn “Brunapand” aan het Sint Jorisplein.

De bekende Ridderkerkse horeca-ondernemers Marleen en Ed Noordman, momenteel eigenaren van Brasserie Njoy, gaan hier invulling aan geven.

De verwachting is dat na een grootse verbouwing van het pand, die op 1 juli zal starten, de opening te verwachten valt in het eerste kwartaal van 2022. Het pand krijgt een opener karakter met veel glas. Niet alleen op de begane grond, maar ook op de 1e etage waar men een mooi uitzicht zal hebben op het Sint Jorisplein.
De horeca-ondeneming zal niet een één op één voortzetting worden van het huidige Njoy. De ruimte is vier keer zo ruim en biedt dan ook ruimte aan een andere, veel bredere benadering. Het moet een bruisende beleving worden met diverse activiteiten. Er wordt nog gezocht naar een nieuwe benaming.

Het Winkelhart Ridderkerk is blij dat het enthousiaste echtpaar deze uitdaging aanpakt, omdat zij met hun ervaring in Ridderkerk dicht bij de smaken van de Ridderkerkse bevolking staan en een groei kunnen verwezenlijken waar ze al jaren mee bezig zijn.

Update per 19 juli 2021

In verband met het opknappen van de parkeergaragevloer in de parkeergarage “Ridderhof” zal in de komende 16 weken (t/m half november) slechts 50% van de capaciteit beschikbaar zijn om te parkeren.

We verwijzen u bij drukte naar de parkeergarages Jorishof en Koningsplein. Garage Jorishof heeft hetzelfde uurtarief (€1,65) als parkeergarage Ridderhof, maar een dag tarief van € 10,00. In de garage Koningsplein betaald u € 1,00 per uur. Hier is er het dagtarief max. € 5,00.
Tevens wijzen wij u er op dat er in de garage Ridderhof momenteel geen lift in werking is die rechtstreeks naar de winkelvloer gaat. Ook hiervoor verwijzen wij u naar de andere parkeergarages.
In de komende periode wordt er ook gewerkt aan de lichtstraat van de passage bij de Jumbo. De binten van de lichtstraat worden voorzien van zwarte folie die onderdeel vormen voor het nieuwe uiterlijk dat de Ridderhof verkrijgt. In de passage staan rolsteigers om het werk uit te voeren. De toegangen bij de winkels worden zoveel mogelijk na sluitingstijd gedaan.

De doorgang ter hoogte van Ecco schoenen blijft nog enige tijd versmald. Hier worden nieuwe rolbanen naar de parkeergarage aangebracht.

Deze overlast gevende maatregelen zijn noodzakelijk om uiteindelijk tot een mooi eindresultaat te komen!

Bij voorbaat dank voor uw begrip.

Het gebruik van foto's, illustraties en/of plattegronden van deze website zijn uitsluitend met toestemming van Winkelhart Ridderkerk via winkelhartridderkerk@live.nl